Program Zákon

Nařízení vlády o stanovení způsobu úhrady nákladů souvisejících s vedením a aktualizací bonitovaných půdně ekologických jednotek a nákladů spojených s oceněním věcí, identifikací parcel a vyměřením pozemků

Vláda nařizuje k provedení zákona č. 284/1991 Sb., o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech, ve znění zákona č. 38/1993 Sb. a zákona č. 217/ /1997 Sb.:

§ 1

Náklady na vedení a aktualizaci údajů o bonitovaných půdně ekologických jednotkách hradí stát

a) prostřednictvím rozpočtu Ministerstva zemědělství, jde-li o vedení databáze bonitovaných půdně ekologických jednotek, výstupy k určování průměrné ceny zemědělské půdy v katastrálních územích a poskytování informací z celostátní databáze o bonitovaných půdně ekologických jednotkách1) v rámci státní správy,

b) prostřednictvím rozpočtů okresních úřadů, hlavního města Prahy a měst Brna, Plzně a Ostravy, jde-li o aktualizaci nebo o přípravu podkladů pro aktualizaci bonitovaných půdně ekologických jednotek,

c) prostřednictvím rozpočtu Českého úřadu zeměměřického a katastrálního, jde-li o poskytování podkladů pro aktualizaci a o změny údajů o bonitovaných půdně ekologických jednotkách v katastru nemovitostí.

§ 2

Nezbytné náklady spojené s oceněním věcí, identifikací parcel a vyměřením pozemků hradí stát2) prostřednictvím rozpočtů okresních úřadů, hlavního města Prahy a měst Brna, Plzně a Ostravy.

§ 3

V rozpočtech okresních úřadů, hlavního města Prahy a měst Brna, Plzně a Ostravy se k zabezpečení úhrady nákladů spojených s aktualizací bonitovaných půdně ekologických jednotek podle § 1 písm. b) a nákladů podle § 2 používá dotace určená pro tento účel ve státním rozpočtu České republiky pro pozemkové úřady na daný kalendářní rok.

§ 4

Toto nařízení nabývá účinnosti dnem vyhlášení.

Předseda vlády: Ing. Zeman v. r.
Ministr zemědělství: Ing. Fencl v. r.

1) § 2 vyhlášky č. 327/1998 Sb. , kterou se stanoví charakteristika bonitovaných půdně ekologických jednotek a postup pro jejich vedení a aktualizaci.

2) § 12 písm. j) zákona č. 284/1991 Sb., o pozemkových úpravách a pozemkových úřadech, ve znění zákona č. 217/1997 Sb.