Program Zákon

Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 30/2001 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích

Ministerstvo dopravy stanoví podle § 137 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb. , o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění zákona č. 478/2001 Sb. , k provedení § 79 odst. 8 zákona :

ČL. I

Vyhláška č. 30/2001 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích, se mění takto:

1. V § 27 odst. 2 na konci textu se doplňuje věta "Bílá hůl i hůl s bílými a červenými pruhy musí být opatřena nejméně jedním reflexním bílým pruhem šířky 50 mm a nejméně souvislá třetina její délky musí mít průměr nejméně 12 mm. ".

2. V § 32 odst. 3 se slova "okresním úřadem" nahrazují slovy "obecním úřadem obce s rozšířenou působností ".

3. V § 33 odst. 1 se v návětí slova "okresním úřadem (dále jen "pověření okresního úřadu")" nahrazují slovy "obecním úřadem obce s rozšířenou působností (dále jen "pověření obecního úřadu obce s rozšířenou působností") ".

4. V § 33 odst. 1 písm. d), e) a f) a odst. 2 se slova "okresního úřadu" nahrazují slovy "obecního úřadu obce s rozšířenou působností ".

5. Příloha č. 11 zní:

"PŘÍLOHA Č. 11 VZOR POVĚŘENÍ

Obecní úřad obce
s rozšířenou působností
POVĚRENÍ
V dne
Č.j.
Na základě § 79 odst. 1 písm. j) zákona č. 361/2000 Sb. , o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pověřuji pana (paní)
.................................................................
jméno příjmení datum a místo narození
.................................................................
trvalý pobyt
zajištěním bezpečného přechodu dětí a školní mládeže v místě
.................................................................
.................................................................
v době od .....................do.................................
Pověření platí do ....................................
...........................
podpis
jméno a příjmení oprávněného zaměstnance
obecního úřadu obce s rozšířenou působností
otisk razítka ".

ČL. II

Tiskopisy podle přílohy č. 11 vyrobené před nabytím účinnosti této vyhlášky lze používat až do vyčerpání zásob, nejdéle však do 31. prosince 2003, za předpokladu, že v nich budou vyznačeny změny vyplývající z úpravy přílohy č. 11.

ČL. III

Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem jejího vyhlášení.

Ministr:
Ing. Šimonovský v. r.