Program Zákon

Vyhláška Ministerstva zemědělství o způsobu výpočtu nákladů na činnost odborného lesního hospodáře v případech, kdy jeho činnost hradí stát

Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 37 odst. 8 zákona č. 289/1995 Sb. , o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon):

§ 1 Způsob výpočtu nákladů

(1) Výše nákladů na činnost odborného lesního hospodáře se vypočte jako součin výměry lesních pozemků každého vlastníka lesů, zaokrouhlené na celé hektary nahoru, a pevné sazby. Tuto sazbu stanoví Ministerstvo zemědělství podle průměrných nákladů na činnost odborného lesního hospodáře za předchozí kalendářní rok a oznámí ji ve Věstníku Ministerstva zemědělství. Celkové čtvrtletní náklady jsou součtem nákladů podle jednotlivých vlastníků.

(2) Pokud fyzická nebo právnická osoba vykonává činnost odborného lesního hospodáře pro více než 50 vlastníků lesa, může orgán státní správy lesů příslušnou sazbu zvýšit až o 40 %. Celkové čtvrtletní náklady jsou potom součinem zvýšené sazby a celkové výměry lesních pozemků všech vlastníků zaokrouhlené na celé hektary nahoru.

(3) Pro účely výpočtu nákladů na činnost odborného lesního hospodáře se považuje za jednoho vlastníka i více subjektů, které mají týž lesní pozemek ve spoluvlastnictví.

§ 2 Zrušovací ustanovení

Zrušují se:

1. Vyhláška č. 102/1996 Sb., o způsobu výpočtu nákladů na činnost odborného lesního hospodáře v případech, kdy jeho činnost hradí stát.

2. Vyhláška č. 191/1997 Sb., kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 102/1996 Sb., o způsobu výpočtu nákladů na činnost odborného lesního hospodáře v případech, kdy jeho činnost hradí stát.

§ 3

Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. ledna 1999.

Ministr: Ing. Fencl v. r.